Sociale Dagbesteding

Heb jij behoefte aan gezelschap, een zinvolle dag structuur of aan sociale contacten? Dan ben je bij ons op de juiste plek. Alles wordt in groepsverband gegeven, maar maatwerk staat voorop, dus er is voldoende ruimte voor individuele vragen en aandacht. ​Onze activiteiten zijn gericht op behoud (en voorkomen van) of ontwikkeling van vaardigheden. ​Het doel is moeilijkheden te herkennen, te accepteren, te verminderen of op te lossen. Je leert ook hoe je de geleerde vaardigheden in het dagelijks leven kunt toepassen.

 

Afhankelijk van jouw wensen en capaciteiten bieden wij uiteenlopende mogelijkheden. We bieden ook de gelegenheid om samen te koken en te lunchen. Tevens is er een rustruimte voor degene die daar behoefte aan hebben.

 

Wil je bij ons je één of meerdere dagdelen in de week doorbrengen in een gezellige omgeving of een kennismakingsgesprek? Dan kun je je aanmelden via info@chironzorg.nl of bel 085 111 8883. Heb je zelf een idee? Laat het ons weten en we bespreken de mogelijkheden.

 

Voorbeelden van ons aanbod:

Sport en ​​Beweging: Bij bewegen kun je denken aan gezamenlijk sport, wandelen, dansen, of drama. Het doel is verbetering van fysieke en mentale conditie. Begeleiding door een fysiotherapeut is een mogelijkheid.

Koken: Tijdens deze activiteit wordt er gezamenlijk een keuze gemaakt. Tijdens de activiteit bespreken we de ingrediënten en doen we samen de boodschappen. Ook diverse keukenwerkzaamheden horen erbij, zoals het opruimen en schoonmaken van de keuken.

Kunst: Hierbij kun je een keuze maken uit verschillende materialen en technieken, zoals: schilderen met aquarel- of acrylverf, boetseren, objecten of gebruiksvoorwerpen van papier-maché, of collages maken.

 

Drama: We maken gebruik van creatieve werkvormen zoals rollenspel, doe- of tekenopdrachten, in combinatie met gesprekken. In een veilige situatie kun je positieve ervaringen opdoen met als doel inzicht te krijgen in je gevoelens en gedrag.